8 Haziran 2014 Pazar

Kitap Yorumu ✖ Benim İçin Öl - Amy Plum (REVENANT #1)

Yazarı: Amy Plum
Sayfa Sayısı: 352
Yayınevi: Akılçelen Kitaplar
Çeviren: Esra Çakıruylası 
Yayın Yılı: 2012
Liste Fiyatı: 19,00  TL
Aşk için hayatını riske atar mısın ?
Amy Plum, paranormal üçlemesinin ilk kitabı olan Benim İçin Öl'de (Die For Me) , Amerika'da anne babasını trafik kazasında kaybedince, ablasıyla dedelerinin yanına taşınmak zorunda kalan Kate ile onun saf güzelliğine tüm benliğini kaptıran yakışıklı Fransız genci Vincent'ın ruhlara işleyen aşklarını anlatıyor. 
Ama bu aşkın önünde gizemli ve ürkütücü bir engel vardır. Vincent normal bir insan değildir. Hayatını her gün riske atmasına neden olan korkunç bir yazgıya mahkumdur. Ayrıca onu ve tüm ırkını yok etmeye çalışan ölümsüz ve tehlikeli düşmanlara karşı koymak zorundadır. 
Okurken nefes nefese kalacağınız Benim İçin Öl'ün yazarı Amy Plum, ikincisi 2012'de yayımlanacak paranormal üçlemesinin bu ilk kitabıyla gençlerin kalbinde şimdiden taht kuruyor.
Yazar, Paris'in muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olacak bu üçlemenin ilk kitabını sizlere paylaşıyor.
"Gizemli ve romantik bir aşkı anlatan bu romanı elimden bırakamadan bir çırpıda okuyup bitirdim." Aprilynne Pike, New York Times en çok satanlar listesinde 1 numara olan Kanatlar dizisinin yazarı.   
On altı yaşındaki Kate, Brooklyn'den, çoğu kişinin hayalini süsleyen "Işıklar kenti" Paris'e taşındığında, acı günlerini kitap okuyarak ve sanatla iç içe geçirerek atlatmaya çalışır. O sırada, uyur hâldeyken bile onu görebilen bir çift gözün kendisini aşkla izlediğinden habersizdir. Kate'in, bir kafede kitap okurken gördüğü ve tüm genç kızların yüreğini hoplatacağını, kendisine hiç takılmayacağını düşünerek iç geçirdiği Vincent'ın gözleridir bunlar. Ve Kate de Vincent'a gönlünü kaptırır.

Amy Plum

   Amy Plum’ın kaleminden çıkan ve Revenant serisinin ilk kitabı olan Benim İçin Öl, geri dönenleriyle fantastik edebiyatı gösterişli bir giriş yaptı. Uluslararası Bestseller olan kitabın ortaya çıkışı ise Amy Plum’ın içindeki durdurulamaz paranormal sevdası.


Paranormal yaratıkların olduğu bir kitap yazmayı çok istediğini söylüyor, sadece hangi paranormal yaratığı seçeceğine karar verememiş. Bir liste yapmış ve başlamış elindeki upuzun listeden beğenmediklerinin üstünü çizmeye. En sonunda elinde zombiler ve tanrılar kalmış. İşte bizim romanımızda bu ikisinin birleşiminden ortaya çıkmış.

Ailesini bir trafik kazasında kaybeden Kate, ablası Georgia ile birlikte yaşamak için New York’tan babaannesinin yaşadığı şehre, Paris’e geliyor. Zavallı Kate hala atlatamadığı şok nedeniyle evlere kapanıyor fakat bir süre sonra parti kızı olan ablasının istediği üzerine insanların arasına karışmayı deniyor. Paris’in kafelerinden birinde kitap okurken fark etmediği yakışıklı ve gizemli çocuk Vincent ise bu çevrede pek popüler. O ve arkadaşları tüm insanların ilgisini çekerken Kate hala anne ve babasının acısını kitaplarla bastırmaya çalışmaktadır. Ve işte tüm olay bu ikisinin göz göze gelmesiyle başlıyor.

Vincent’le romantik zamanlar geçiren Kate bir gün Vincent’ın kendisinden bir şey sakladığını düşünüyor ve onu metroya kadar takip ediyor. Vincent’ın en yakın arkadaşının metronun önüne atlayarak intihar ettiğini gördüğünde ise olaylar tamamen farklı bir boyut izliyor. Ama en tuhafı da intihar eden çocuğu kısa bir süre sonra sanat galerisinde görmesi. İşte o zaman bir açıklama gerekiyor.

Vincent, romantik bir Fransız erkeği olarak Kate’in ilgisini toplu iğne gibi çekiyor çekmesine de onun gizli bir sırrı var. Bir insanla beraber olmasını engelleyen bir sır. O bir geri dönen ve hayatının her dakikasında başka hayatları kurtarmak için kendi hayatını feda etmeye hazır olması gerekiyor. İnsanların hayatlarını kurtarırken de kötü düşmanı numalarla savaşıyor. Kısacası insanlık için savaşıyor.

Revenant serisinin ilk kitabını tek solukta okuduğumu söyleyebilirim, çok sevdim ve artık sıradanlaşan paranormal yaratıkların bulunduğu kitapların üstüne gerçekten iyi gitti. Amy Plum’un yaratıcı karakterleri ve romantik Fransız erkekleri ise muhteşemdi. Kötü çocuk tiplemelerinden sıkılanlar için centilmen ve cana yakın erkeklerin bulunduğu Benim İçin Öl hoş gider diye düşünüyorum. Onun dışında kitapta pek aksiyon yoktu, daha çok Kate’in geri dönenlere alışma süreci işlenmişti fakat ilişkilerinin ağırdan alınması hoşuma gitti. Hızlı ilerleyen ilişkileri pek sevmem de :D Aksiyon kitabın sonunda vardı ve tahmin edilebilir bir kurguya sahip olduğunu söyleyebilirim, açıkçası beni şaşırtan pek olay yoktu. Buna rağmen hoşuma gittiğini düşünüyorum. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder