12 Haziran 2014 Perşembe

Kitap Yorumu ✖ Kutsanmış Kan - Samantha Young (WARRIORS of ANKH #1)

Yazarı: Samantha Young
Çeviren: Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı: 
280
Yayınevi: Martı Yayınları
Baskı Yılı: 2012
Liste Fiyatı: 15 TL


Karanlık bir dünyada küçük bir ışık ararsın  
Bulduğunda ona sımsıkı sarılırsın 
O ışık sana ihanet ettiğinde ise 
En Karanlık Dünya Sen Olup Çıkarsın
Eden bir "Kutsanmış", Ankhların deyimiyle bir Ruh Yiyici'dir. Kutsanmışlar, insanların ruhlarıyla beslenerek hayatta kalabilen canlılardır ve bunu ilk yaptıklarında bir insanın ruhunu tamamen almaları yani onu öldürmeleri gerekmektedir. Henüz bunu gerçekleştirmeyen Eden, her an artan açlığına karşı büyükmücadele vermektedir. Bunun en büyük nedeni de, bir insan olduğunu sandığı Noah'dır. 
Eden, çok sevdiği arkadaşı Noah'nın aslında insan değil de, Kutsanmışları avlamakla görevli bir Ankh olduğunu öğrenir ve büyük hayal kırıklığı yaşar. İhanete uğradığını düşünen Eden öfkeye teslim olur ve ilk ruhunu almaya karar verir. Diğer yandan onu bu durumdan kurtarmaya çalışan Noah ve diğer Ankhlar, Eden'in bu dürtüsünü yok etmek için planlar yapmaktadır. Bir yanda kızgın, kırgın ve öfkeli bir Ruh Yiyici, diğer yanda ona doğruyu göstermeye çalışan bir Ankh vardır şimdi… 
"Samantha Young fantezi, romantizm ve entrikayı çok iyi harmanlamış."Publishers Weekly 
"Kutsanmış Kan, insanı şaşkına çeviren konuya sahip harika bir kitap. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum."Once Upon A Twilight 
"Kalp atışını hızlandıran bir aksiyona sahip bu kitap tek kelimeyle şahane."Electrifying  
"Bu seri yeni takıntım... Kesinlikle bayıldım. 5 üstünden 5 yıldız veriyorum!"Good Choice



Kan Günlükleri’nin ilk kitabı olan Kutsanmış Kan bize Mısır mitolojisinin kapılarını açıyor. Sanıldığının aksine bu seri bir vampir serisi değil, ruh yiyiciler ve onların düşmanı olan Neith ile Ankh’leri anlatıyor. Öncelikle bunların nasıl oluştuğundan bahsedeceğim fakat isimlerini hatırlamadığım için biraz karmaşık olacak.


Binlerce yıl önce Mısır hükümdarının biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğu varmış ve kız kardeşini delicesine severmiş. Burada aşktan bahsediyoruz. Daha sonra babaları bunların evlenmelerini istemiş, tabi ki kız bu olaya balıklama atlamış. Bu evlilikten mutsuz olan adam başka bir kadına aşık olup onu halka sevgilisi diye tanıtmış. Bu duruma çok öfkelenen karısı ise kendisini dine adamış. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra adamın sevgilisi hamile kalmış fakat karısı artık adamı kıskanmıyormuş, onun yeni bir hedefi varmış. Kendi çocuğunu tahta geçirebilmek istiyormuş ve bunun için adamın sevgilisinin çocuğundan kurtulması gerekiyormuş. Şimdi bu kadın, adamın kardeşi ve karısı olan kadın çok dindar olduğundan Tanrı’sının duasını kabul edeceğini biliyormuş. Dua etmiş. Kıskandığı kadının kötü emeller peşinde olduğuyla alakalı kanıtlar sunmuş Tanrı’sına. Tanrı’sı ise kadının canını alabilmesi için ona bir güç vermiş, ruhu emebilecek bir güç. Kadın bu güce sahip olduktan sonra onu kullanmaktan hiç çekinmemiş, zaten istediği buymuş fakat gücünü kötüye kullanmaya başlayınca Tanrı Neith, onu öldürebilmesi için Neith savaşçılarını yaratmış. Ruh emici kadın kaçmış, çocuklarını da dünyanın dört bir yanına dağıtmış. Çocukları da tıpkı onun gibi ruh yiyiciymiş fakat savaşçılar ölümlü olduğundan işleri çok zormuş. Daha sonra Tanrılar Ankh’ları yaratmış, bunlar ölümsüz savaşçılarmış. O günden bu yana ruh yiyiciler ve savaşçılar arasındaki mücadele sürmekteymiş.

Ailesi gibi kendisi de ruh yiyici olan Eden okulda sosyal bir öğrenci değildir. Genelde çoğu insanı korkutup laf soktuğundan dolayı arkadaş sahibi olamamıştır fakat altı ay önce gelen çocukla tuhaf bir şekilde iyi anlaşır. Noah onun en yakın ve tek arkadaşı olmuştur. Eden ise artık uyanmış olduğundan merasim düzenlenmesi gerekir. Hayatında yalnızca bir kere insan öldürmeye izni vardır fakat bunu yapmak istemeyen Eden ailesinin baskısına dayanamamaktadır. Bir yandan Noah’ın ruhunun çekimine kapılması bir yandan kuzeniyle evlenmesi için zorlayan babasıyla zor bir dönem atlatmaya çalışmaktadır. Ruhu almazsa öleceğini biliyordur fakat evlerinin bodrumunda babasının insanların ruhunu sadistçe almasını vahşetinden korkuyordur, babası gibi olmak istemiyordur.

Noah ise Ankh’dır ve görevi ruh yiyicileri öldürmektir fakat bu sefer bir ruh yiyiciyi kurtarma görevi almıştır. Eden’ın bir insan ruhunu almasını engellemeye çalışmak ve onu korumaktır görevi. Çünkü Eden’in bilmediği bir sırrı vardır, onun hayatını komple değiştirebilecek bir sır.


Bu kitabın muhteşem olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, ilk başta vampir kitabı sanıp ön yargılı yaklaşmıştım fakat karakterleri tanıdıkça sevmeye başladım. Eden ise git gide zayıflamaya başlasa da güçlü bir karakter ve mizah anlayışı var. Duygularını doruklarında yaşayan bir kız ve buna rağmen çok güçlü. En çok hoşuma giden ise yazarla aynı müzik zevkine sahip olmamız. 

                                  
  Bir insanı öldürmek mi yanlış? Yoksa kurallara uymamak mı?
                                                                  
                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder