15 Kasım 2014 Cumartesi

10. KCY Blog Turu ✖ Isabel Wolff - Aşk Meselesi | 5 Neden


Onuncu (Vay be, çift hanelileri gördük!) blog turumuz, Aşk Meselesi'yle karşınızdayız. Artemis Yayınları sayesinde bizlerle buluşan bu dramatik ve romantik kitabı elime ilk aldığımda kapağında parmaklarımı gezdirmiş ve kitaplığımda nasıl durduğuna bakmıştım. O kadar güzel görünüyor ki... Parlak gümüş rengi ve pembenin uyumu kitabı her ne kadar her şeyin yolunda gittiği  o romantik kitaplardan birine benzetse de hiç de öyle değil. Kitap dünyanın acımasızlıyla harmanlanmış, her türlü ihtimal değerlendirilerek yazılmış yazılmasına ama bazen öyle duygusal dokunuşlar yapılmış ki hayatın aslında o kadar da kötü olmadığını, ne olursa olsun devam etmek gerektiğini düşündürtmüş yazar.
Laura otuz beş yaşına gelmiş, kötü bir aşk hayatı ve geçmişi olan, iki kız kardeşe sahip bir kadın. Trident TV'de çalışıyor ve bilgi yarışmaları için soru hazırlıyor. Üç yıl önce kocası hiçbir şey demeden ortadan kaybolmuş ve bir daha da geri dönmemiştir. Bunun şokunu hala atlatamamış olan Laura eski sevgilisi Luke'la karşılaşınca bir şeylerin artık değişmesi gerektiğine karar verip yoluna devam etmesi gerektiğini fark eder.
Her şeyin yanı sıra aniden bir bilgi yarışmasının sunucusu olan Laura kafasını kaldırdığı anda yüzünde patlayan flaşları ve boyalı basının kendisine doğrulttuğu sorularla karşılaşır. Sanki hayatında hiç sorun yokmuş gibi bir de herkesin geçmişini didiklemesiyle başa çıkmak zorunda kalmıştır.
Kitabın adı Aşk Meselesi, evet ama bu kitapta birden fazla aşk meselesi var ve tek bir konuya odaklanmak zorunda kalmadığınızdan okuması aşırı eğlenceli oluyor. Bazen yeri geliyor üzülüyorsunuz, bazense iç çekip hem seviniyor hem de imreniyorsunuz. Karakterin zeki olması ve kendini bilen biri olması ayrı bir güzellik. Ve kitap karakter bakımından o kadar zengin ki her çeşit insanı bulabilirsiniz. Gevezesinden tutun kafayı sıyırmışına kadar her çeşit insan mevcut. Eski bir oyuncu olan medyumumuz bile var. Hepsinin pişmanlıklarla dolu bir geçmişi, bir aşk meselesi var. Okurken hiçbir zaman sıkıldığımı düşünmediğim harika bir kitap.



OKUMAK İÇİN BEŞ NEDEN

NEDEN 1
Karakter zenginliği. Yukarıda da bahsettiğim gibi onca karakterin sorunları ve aşk meselelerinin içinde sıkılmaya fırsat bile bulamıyorsunuz. On kadar hayat hikayesi harmanlanarak bir roman ortaya konmuş.

NEDEN 2
Laura'nın zeki ve kendini bilen, aklı başında bir karakter olması. Mantık insanı oluşu ve karar verirken sadece duygularıyla hareket etmemesi çok hoşuma gitti doğrusu. Çoğu dram ve romantizm yüklü romanlardaki kadın karakterleri çizmemin en büyük sebebi de zaten mantık dışı davranarak bir hatalar girdabına kendisiyle beraber etrafındakileri de sürüklemesidir.

NEDEN 3
Yazarın kalemi ve romanı yazarken araştırmaktan kaçınmaması. Yazarın kalemi oldukça zengin ama öyle yazdıkça yazan, sayfalarca betimleme yapan bir yazar gibi değil. Hoş, sayfalarca betimleme yapsaydı onu daha çok severdim çünkü ben böyle yazarları da severim. Sadece bu yazar ikisi arasındaki dengeyi öyle bir güzel kurmuş ki hem benim gibi ayrıntıları sevenler hem de fazla uzatmaktan hoşlanmayanlar okuyabilir. Araştırarak yazması ise işe daha fazla gerçelik payı katıyor.

NEDEN 4
Gerçeklikten kopmayan bağ. Mantık dışına çıkmama, şansa pek fazla yer vermeme. Tabi bir kaç yerde şansa yer verilmiş ama bu yerler o kadar güzel ki, anlatamam. Ön yargılar yıkıldığında ya da uzlaşmaya varıldığında işlerin yolunda gittiği, kaçarak her sorunun halledilebileceğine inananlar, aldatanlar, ihmal edilenler, ebeveynlerinin arasında kalanlar... Bütün bunlar o gerçeklikten kopmayan bağ sayesinde doğmuş ve kitabı zenginleştirmiş unsurlar.

NEDEN 5
Çünkü bu kitabın turunu Kitap Cadıları yapıyor. Ve onların ortak kararı bu kitabın güzel olduğuna dair ise alın okuyun bu kitabı. Beni yanlış anlamayın sakın, aramızda her çeşit insan var ve hepimizin zevki farklı. Birimiz romantik sever, birimiz romantizmden hiç haz almaz (O kişi benim), biri polisiye sever, diğeri aksiyon... Onca zevk çatışmasının içinden çıkan fikir bu kitabın güzel olduğuyla alakalıysa eğer, iyidir o kitap iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder