20 Haziran 2014 Cuma

Kitap Yorumu ✖ Gölgelerin Kanı - Samantha Young (WARRIORS of ANKH #3)

Yazarı: Samantha Young
Çevirmeni: Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı: 
288
Baskı Yılı: 2013
Yayın Evi: Martı
Normal insanlar gibi yaşamak; tüm isteği bu... 
Kutsanmış bir Ruh Yiyici olan Eden, Ankhların yaptığı ani bir baskında yok edilmek üzereyken bir savaşçı tarafından kurtarılarak Ankh'a dönüştürülür. Ancak savaş sırasında Ankhlar tarafından ağabeyi öldürülen Eden'ın amacı bellidir: ağabeyinin intikamını almak ve hayatını normal insanlar gibi sürdürmek... 
Ailesini ve geçmişini bir kenara itip kendini intikam almaya adayan Eden bu düşüncesinden vazgeçecek midir? Aşkı, arkadaşlığı ve güveni hissedebileceği bir dünyayı yeniden bulabilecek midir? 
Samantha Young "Kan Günlükleri" serisinin son kitabıyla okurlarını unutamayacakları bir heyecanla buluşturuyor. 
"Gölgelerin Kanı, Samantha Young'ın sahip olduğu olağanüstü hayal gücünün en iyi kanıtı."Good Choice Reading 
"'Kan Günlükleri' güçlü karakterler, entrika ve romantizm sevenler için yazılmış olağanüstü bir seri."Fantasy Book Review 
"Samantha Young, geleceğin dünyasında farklı türleri ve karakterleri başarılı üslubuyla gerçeğe dönüştürüyor. Bu seri tek kelimeyle şahane!"Once Upon A Twilight 
"Her sayfasıyla nefes kesen bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız."Barnes&Noble


 Kan Günlükleri üçlemesinin son kitabı olan Gölgelerin Kanı’nda iyi ile kötü arasındaki fark belirsizleşmeye başladı. Düşman Eden için artık o kadar da uzakta değildi, eskiden bir ruh yiyici olduğunu bilen Neithler onu aralarında istemiyorlardı. Hoşnutsuzluklarını sadece lafta belirtmekle kalmayıp ayaklananlar bile oluyordu fakat hiç bu kadar ileri gidilmemişti.


Büyük annesinin ölümünden sonra October ile olan arkadaşlığı hasar görmüş Eden, Noah’la birlikte sonsuza kadar sürebilecek bir ilişkiye adım atmışken kötü çocuk Noah’ın yerine romantik Noah geldi. İlk halini daha çok sevdiğimi söylesem de Eden ile yaptığı ufak kaçamakların Cyrus’da bıraktığı etkinin çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Adam babalık görevini yapıyor.

Bu kitapta Umulmayanların, yani Eden gibi ruh yiyiciden Ankha dönüşmüş olanların şaşırtıcı bir yeteneği olduğunu öğreniyoruz. Tabi Eden bunu öğrendikten sonra başka bir duygusal patlama yaşıyor, o ayrı bir mesele.

Darius’un Eden için bir sınavı var, eğer geçerse Ankhlarla beraber yaşamaya devam edecek ve geçemezse ölümü Darius’un elinden olacak. Eden’ın ne kadar sadık olduğunu ölçen bu sınav ise onun en zayıf noktası. Abisini öldüren kızla aynı çatı altındayken onu öldürmemek.

Bu kitapta hoşuma gitmeyen kısım ortalık o kadar kızıştıktan sonra büyük bir şey olmaması. İnsan daha kayıplı bir son bekliyor fakat Samantha karakterlerine kıyamıyormuş gibi görünüyor. Eden hayatında büyük bir adım atıyormuş gibi görünürken onun adına sevinirken buluyorum kendimi ama sonu aman aman da değildi. Ya ben beklentilerimi fazla yüksek tuttum ya da gerçekten kötüydü.

Kan Günlükleri serisi hakkında söyleyebileceğim şey ise Eden ve birazcık da Noah için okuduğumdur. Samantha Young gerçekten güçlü karakterler yaratmış, sonlara doğru Noah’ı o kadar da sevmesem de. Favori karakterim Cyrus. Eden onun sayesinde babanın ne olduğunu öğrendi, büyük sorunların üstesinden geldi. Cyrus onu öz kızıymış gibi sevip kolladı fakat buna rağmen göz korkutucu da olabildi.
Fena bir seri değildi, uzun zaman önce elimi attığım ve heveslenerek başladığım serilerden biriydi. 

                                                                                    PUANIM:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder