31 Temmuz 2014 Perşembe

Bekliyorum #1



Alaycı Kuş Part 1

Açlık Oyunları serisinin ilk filmi yayınlandığından beri beklediğim Alaycı Kuş filminin yakınlarda yayınlanan fragmanını izledikten sonra kasım ayını bekleyemez oldum. Serinin üç kitabı da birbirinden güzeldi, filmler de şahaneydi ama Alaycı Kuş’un benim için anlamı çok büyük. Bu filmin üstüne daha fazla düşülmesinin üstüne iyi bir film izleyebilmek için açıkçası sabırsızlanıyorum. 









Labirent: Ölümcül Kaçış

Labirent: Ölümcül Kaçış yine kitaptan uyarlama bir film. Ne kadar bunu söylemekten utanç duysam da ilk önce filmi duyup sonra kitabı olduğunu öğrendim ve film çıkmadan okuyabilmek için kitabı okunacaklar listesine ekledim. İlgi çekici konusuyla en kısa zamanda burada hem kitabı hem de filmi yorumlayacağım. 








Grinin Elli Tonu

Elli Ton serisinin fragmanı yayınlandığından beri filmin çıkacağı günü dört gözle bekler oldum. Christian Grey’i canlandırması için seçilen oyuncu her ne kadar beklediğim insan olmasa da fragmandan anladığım kadarıyla güzel bir film olacakmış gibi görünüyor.










Opposition ( Lux, #5)

Lux serisinin beşinci ve son kitabı Opposition'ı Köken’i okuduğumdan beri bekliyorum. Jennifer L. Armentrout bir seriye daha noktayı koyacak ve açıkçası Daemon Black’e veda etmek beni ne kadar üzse de kitabı merakla bekliyorum. Henüz yurt dışında çıkmamış olduğunu biliyorum ve umarım kitap çabucak çevrilip arasındaki yerini alır. 








Monsters (Ashes Trilogy, #3) 

Ilsa J. Bick’in benim için altın değerinde olan Küller ve Gölgeler kitaplarından sonra Monster’ın çevirisini beklemek hayli zorlu bir iş. Yazar ikinci kitapta heyecanı dorukta bırakmıştı ve Monster’ın yurt dışında çıkış tarihi 2013 olunca insanın sinirleri epey bir bozuluyor. Neyse, biran önce Türkçe’ye çevrilmesi için sabırsızlandığım bir kitap.












Infinite (Newsoul, #3) 

Yine Dex’ten bir kitap, Infinite. Jodi Meadows’un Newsoul üçlemesinin üçüncü kitabı olan Infinite yurt dışında çıktı fakat henüz Türkçe’ye çevrilmedi. Biran önce çevrilse de okusam. 











City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments, #6) 

The Mortal Instruments’ın altıncı ve son kitabı City of Heavenly Fire Türkçe’ye çevrildi. Şuanda matbaada ama kısa süre içinde çıkacak olmasına rağmen her gün çıkmış mı diye bakmaktan kendimi alamıyorum. 

2 yorum:

  1. Kitapların ülkemizde çıkmasını beklediğim gibi filmlerinde çıkmasını bekler oldum :D Birde kitapların yurt dışında çıkmasını beklemek var ki ona hiç değinmiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya, sırf beklemek zorunda kalmayayım diye serilerin birkaç kitabının da çıkmasını bekleyip öyle başladığım oldu :D

      Sil